Pagina's

woensdag 10 april 2013

DIY: high-tea


DIY: high-tea.
Ik denk dat de meeste mensen het wel kennen. Een high-tea. Zo niet: het is een gelegenheid waarbij je jezelf vol moet proppen met lekkernijen. En wil jij dat gezellig doen met vrienden/vriendinnen/familie? Lees dan de lekkerste recepten door op lees meer te drukken.
CHOCOLADE MUFFIN
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten voor 12 muffins.
-225 gram bloem
-25 gram cacao
-2 tl bakpoeder
-Half tl zuiveringzout
-100 gr pure chocolade grof gehakt
-100 gr witte chocolade grof gehakt
-2 grote eieren losgeklopt
-300 ml crème fraiche
-85 gram bruine basterd suiker
-85 gram boter, gesmolten

Bereidingswijze
Bekleed de bakjes met een muffinvorm voor 12 stuks met papieren vormpjes. Zeef bloem. Cacao, bakpoeder en zuiveringzout, Roer de gehakte pire en witte chocolade door.
Klop in een aparte kom de eieren, crème fraiche, suiker en gesmolten boter goed door elkaar, Giet het mengsel bij de droge ingrediënten en schep alles met een vork kort door elkaar.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of tot ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. 
Haal ze uit de oven en serveer ze warm of laat ze eerst afkoelen op een rooster. Dan heb je lekkernij 1 af.


SCONES MET JAM EN ROOM (typisch high-tea)
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten
-300 gram zelfrijzend bakmeel 
-2.5 tl bakpoeder 
-0.5 tl zout 
-50 gram boter of margarine
-1 zakje vanillesuiker 
-2 el suiker 
-3/4 dl melk 
-1 ei
-bekertje slagroom 
-diverse smaken jam

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden. Bakblik bekleden met bakpapier. Boter op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze
Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen. Boter in kleine stukjes erdoor mengen.

Ei met melk loskloppen, bij bakmeelmengsel doen en geheel tot samenhangende bal kneden. Deeg tot lap van ongeveer 2 cm uitrollen. Rondjes uitsteken van ongeveer 6 cm doorsnee met bijvoorbeeld glas of een garneerring (15-20 scones). Op bakblik leggen, scones in ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken. Klop de slagroom.


Bij een high-tea zijn er ook hartige dingen zoals een omelet-rolletje met spinazie!
25 MINUTEN – 8 TOT 10 STUKS *
omeletrolletjes gevuld met geitenkaas en pijnboompitten.

Ingrediënten
-5 eieren
-150 gr verse spinazie
-4 eetl pijnboompitten, geroosterd
-Peper en zout
-100 gr geitenkaas
-Boter om te bakken

Bereiding
Snijd de spinazie fijn en klop los met de eieren. Voeg peper en zout toe. Smelt een beetje boter in een koekenpan en giet het eiermengsel gelijkmatig in de pan. Dek de pan af met een deksel en bak de omelet aan een zijde goudbruin. Draai de omelet voorzichtig om. Ik laat altijd de omelet op een bord glijden en draai het bord boven de pan om. Bak ook de andere kant goudbuin, zorg ook dat de omelet goed gaar is van binnen. Laat de omelet op een bord glijden en laat een paar min afkoelen. Kruimel de geitenkaas er over en bestrooi met pijnboompitten. Rol de omelet voorzichtig om en snijd in plakken. Steek ze vast met een prikker en serveer ze lauwwarm.

Een lekkere thee erbij en je bent klaar! Een kost wel een hoop tijd maar dan heb je ook wat...

Eetsmakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten